Duurzaam reizen naar 2030

Medewerkers van de Universiteit Utrecht vliegen veelvuldig de wereld rond. Daarmee is zakelijk reizen goed voor 11% van de totale CO2-uitstoot van de universiteit. De universiteit streeft ernaar in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat ook het zakelijk reizen moet verduurzamen. Minder, duurzamer en efficiënter reizen wordt de standaard.

Dit zijn de uitgangspunten van het nieuwe UU-reisbeleid:

  • Dienstreizen worden waar mogelijk beperkt door gebruik te maken van video conferencing of andere digitale alternatieven. 
  • Er wordt met de trein gereisd als de afstand korter is dan 700 kilometer of met een reisduur tot 8 uur, gerekend vanaf Utrecht Centraal.
  • Voor afstanden korter dan 700 km is vliegen alleen een optie in zeer uitzonderlijke situaties en na goedkeuring van je leidinggevende.
  • Eindbestemmingen verder dan 700 km of reizen van meer dan 8 uur kunnen ook per trein worden afgelegd. Een bijbehorende extra overnachting kan gedeclareerd worden.
  • Is je bestemming verder dan 700 km en is reizen met het vliegtuig noodzakelijk? Dan wordt er zoveel mogelijk gekozen voor directe vluchten van luchtvaartmaatschappijen met CO2 -efficiënte vliegtuigen.
Logo Universiteit Utrecht, link naar homepage

Ga je binnenkort voor werk op reis binnen Europa? Doe dan nu de treincheck. Deze maakt snel inzichtelijk wat voor jou de beste reisoptie is.

Check
  • Geen resultaten

Compensatie CO2-uitstoot

De Universiteit Utrecht compenseert alle CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door zakelijke vliegreizen van UU-medewerkers. Dit doet de universiteit in samenwerking met de Climate Neutral Group.

Lees verder
Logo Universiteit Utrecht, link naar homepage

‘De trein nemen is voor mij een ontspannen manier van reizen’

Collega Rogier Bos, universitair docent aan het Freudenthal Instituut, reisde met de trein naar een meeting in Ludwigsburg. In deze video neemt hij je op mee op reis. 

Lees verder

website: frismedia.nl | design: blik.nl